Ekološki ustanak: Radnicima pošte naređeno da pisma RIK-u prijavljuju Vladimiru Dimitrijeviću

Beta 26.12.2023

Pokret Ekološki ustanak saopštio je danas da im je veći broj zaposlenih u Javnom preduzeći "Pošte Srbije" posvedočio da je šalterskim radnicima pošta izdat usmeni nalog da pisma koja se šalju za Republičku izbornu komisiju (RIK) ne prosleđuju dalje i da to prijavljuju predsedniku RIK-a Vladimiru Dimitrijeviću.

Iz ovog pokreta su u saopštenju istakli da je predsednik RIK Dimitrijević istovremeno i izvršni direktor "Pošte Srbije".

Iz "Ekološkog ustanka" su, kako se u saopštenju navodi, upitali da li je Dimitrijević veza između Aleksandra Vučića, kradljivca izborne volje građana i JP Pošte Srbije?

"Režim Aleksandra Vučića silom pretvara u svog doušnika svakog radnika na šalteru koji na to pristaje u strahu i ponižen zbog sramotno niskih zarada", naglasili su u saopštenju iz ovog pokreta.

Dodali su da zahtevaju da "ovo saučesništvo u lopovluku" smesta prestane, a od Vladimira Dimitrijevića zatražili da potvrdi da li su tačni navodi radnika "Pošte".

"Upozoravamo Dimitrijevića da 'sidro koje lađu čuva, tone skupa sa tom lađom jer je ono deo nje'", zaključili su u saopštenju iz Ekološkog uustanka.

(Beta, 12.26.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »