RTS tvrdi da redovno izveštava o svim protestima

Beta 28.12.2023

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je večeras da je redovno izveštavala o svim protestima koje je organizovala lista "Srbija protiv nasilja" nakon izbora 17. decembra.

"Povodom optužbi da RTS nije izveštavao o protestima ispred RIK-a, podsećamo da u svojim programima, kao i na Internet portalu, RTS redovno prati sve proteste ispred RIK-a, a ovim protestima bila je posvećena i emisija Oko", navodi se u saopštenju koje je objavio javni medijiski servis.

Oni su objavili i linkove koji vode ka njihovim vestima o svih do sada održanih 11 protesta.

Poslednja dva protesta liste "Srbija protiv nasilja" koji su 11 puta održavani ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) zbog navodnih izbornih nepravilnosti, završeni su šetnjom do zgrade RTS-a.

Predstavnici te liste uputili su kritike na način na koji javni medijski servis izveštava o protestima, kao i zbog toga što niko od njih nije imao priliku da objasni zbog čega protestuju.

RTS-u su zamerili i što nijednom nisu uzeli izjavu od potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, koja je bila nosilac liste "Srbija protiv nasilja" i koja već 11 dana štrajkuje glađu u sedištu RIK-a, tražeći poništavanje izbora na svim nivoima.

(Beta, 12.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »