Šest UEPS nagrada za kampanju 'Najvažniji poziv u životu'

Beta 28.12.2023

Kampanja "Najvažniji poziv u životu", koju je pokrenula Hemofarm fondacija u partnerstvu sa agencijom "Jazavac i Utorak", čiji je cilj povećanje broja donora organa i transplantacija u Srbiji, dobitnik je Grand Prix-a Udruženja za tržišne komunikacije (UEPS) za kampanju 2023, dok je Hemofarm fondacija proglašena za oglašivača godine, objavljeno je danas.Kampanji "Najvažniji poziv u životu", osim te dve nagrade, dodeljeno je zlatno priznanje za društveno odgovorni i humanitarni projekat, zlatno priznanje za TV spot i zlatno i bronzano priznanje za OOH kampanju (out of home advertising - spoljašnje oglašavanje) koja podrazumeva bilborde čekajući najvažniji poziv i bilbord lutku, navedeno je u saopštenju Hemofarm fondacije.

Naglašeno je da je "Najvažniji poziv u životu" kampanja u koju se Hemofarm fondacija vratila 2023. zbog više od 2.000 osoba koje čekaju na donora organa i samo dve transplantacije koje su obavljene u 2022. godini.

Istaknuto je da se, zahvaljujući kampanji i partnerima na projektu - Ministarstvu zdravlja Srbije, RFZO, organizaciji Zajedno za novi život, aktivnoj medijskoj promociji i zagovaranju, broj transplantacija u Srbiji u 2023. godini povećao na 31.

Za svoj rad u oblasti zdravlja i dobrobiti ljudi, Hemofarm fondacija je samo u 2023. godini nagrađena sa 17 priznanja, dok je u poslednjih osam godina dobila više od 50 međunarodnih, regionalnih i nacionalnih nagrada.

Na ovogodišnji UEPS konkurs prijavljeno je 277 radova iz cele zemlje, a o nagradama je odlučivao žiri od 30 članova iz redova agencija, oglašivača i stručnjaka iz akademske zajednice.

(Beta, 12.28.2023)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »