"Lako se dobije etiketa loše majke" Tamara Dragičević o roditeljstvu i emocijama: "i kada sam očajna, imam tu sposobnost da se uzdignem"

Blic 28.12.2023
"Lako se dobije etiketa loše majke" Tamara Dragičević o roditeljstvu i emocijama: "i kada sam očajna, imam tu sposobnost da…

U komadu “Mama” nagrađivana britanska autorka Morgan Lojd Malkom, kao protagonistkinju postavlja nesavršenu i iznemoglu majku, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta. Iznenadna praznina koja nastaje nakon što se Nina prvi put odvoji od svog tromesečnog sina otvara prostor za do tad neizgovorene strahove i razna pitanja.

- Pomislila sam kako je važno da ovaj komad postoji u beogradskim pozorištima. Naše je zadovoljstvo i sreća što je baš u Ateljeu 212, u mom matičnom pozorištu. Ova tema se nije obrađivala i o njoj se malo priča. Tema roditeljstva, majčinstva i šta žena sve prolazi kada postane mama. Kakvi su to strahovi, lomovi, promene, kako se osećamo. Nekako se uglavnom plašimo da o tome pričamo, jer se lako dobije ta etiketa loše majke. Tako da se generacijama o tome ne govori.

Pozorište »

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »