Orlić (SNS): Pripadnici opozicije su histerična manjina koja akcije vodi po zakonu džungle

Beta 29.12.2023

Predsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da su pripadnici opozicije koji traže poništenje izbora i protestuju zbog toga "histerična manjina" koja ugrožava većinu a svoje akcije vodi po "zakonu džungle".

Orlić, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), je za televiziju B92 rekao da pripadnici opozicije iz koalicije "Srbija protiv nasilja" žele da Srbiju "uvedu u ludilo u kome će da vlada ko ima veću motku".

On je optužio lidere te koalicije da nisu pozvali građane, na protestu 24. decembra ispred skupštine grada Beograda, da ne koriste silu protiv pripadnika policije, a da nasilje na tom protestu nisu počini "ubačeni elementi".

"Vi ste im rekli, ajmo da se penjemo na balkon, da proglasimo sebe za pobednike. Kakvi ubačeni elementi, nikog niste pokušali da smirite", rekao je Orlić.

Orlić je kazao da su predsednici Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas i Srbija Centra (Srce) Zdravko Ponoš "zečevi kapitalci", jer ih "niko nije video" na tom protestu.

Prema njegovim rečima vanredni parlamentarni, pokrajinski i delimično lokalni izbori koji su održani 17. decembra, bili su "jako dobro organizovani".

Upitan o protestu na koji su sutra u Beogradu pozvali predstavnici ProGlasa, Orlić je rekao da je to "samozvana elita za koju se ne zna ko je od njih uzimao više para od države".

(Beta, 12.29.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »