Tepić: Rrezultati su loši, ali se osećam dobro, želim sutra da prisustvujem protestu ProGlasa

Beta 29.12.2023

Kandidatkinja za poslanika na listi "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić, koja već 12 dana štrajkuje glađu zbog navodnih brojnih nepravilnosti tokom i pre izbora održanih 17. decembra, rekla je danas da se sama sa sobom oseća dobro, ali da rezultati i analiza krvne slike nisu dobri.

Ona je za TV N1 istakla da se situacija ubrzano i dramatično menja, da infuzija, koju prima, više ne deluje i ne može da pomogne, kao i da su rizici za bubrege dramatično povećani.

"Lekari su danas hteli da me vode u bolnicu na intenzivnu negu, ali sam ih zamolila da ostanem do sutra i protesta koji organizuje ProGlas", naglasila je Tepić.

Istakla je da više ne može da prima infuziju jer su joj vene krhke i pucaju.

"Želim da se sutra pojavim na mitingu ProGlasa. Ako veče i sutrašnje jutro proteknu uredu, pokušaću da dođem i obratim se okupljenim građanima", istakla je Tepić.

Dodala je da je raduje stav EU koja insistira da se proveri i analizira celokuponi izborni proces.

Naglasila je i da je izlaz iz ove situacije poništavanje izbora na svim nivoima.

"Nepravilnosti, i jednog potpuno novog inženjeringa, je bilo na svim nivoima. Zato i tražimo njihovo poništavanje i ponavljanje, uz proveru i prečišćavanje biračkog spiska", podvukla je Tepić.

Ona je naglasila da joj se čini da vlast neće na to pristati jer je učestvovala u krađi i kreiranju tog inženjeringa sa brisanjem i dodavanjem određenog broja ljudi u birački spisak", rekla je Tepić.

"Zato smo se i obratili međunarodnoj zajednici. Nadamo se da će biti formirano neko telo koje će istražiti šta se sve dešavalo u ovom izbornom procesu. Koje će napraviti reviziju cekokupnog izbornog procesa", podvukla je Tepić.

Ona je zaključila da su nepravilnosti bila takve i tolike i po prvi put viđene, te da koalicija "Srbija protiv nasilja" osporava i njihovu legalnost i legitimitet.

(Beta, 12.29.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »