Budimir iz Valjeva ima 100 godina i dan danas radi u svojoj radionici: "Samo se od rada nisam čuvao, o godinama ne razmišljam, nemam vremena"

Blic 03.01.2024
Budimir iz Valjeva ima 100 godina i dan danas radi u svojoj radionici: "Samo se od rada nisam čuvao, o godinama ne…

I dok većina od mladosti broji dane do penzije, ima i energičnih radoholičara koji i u stotoj godini ne mogu bez posla. Baš jednog takvog, Budimira Ćirića, pronašla je ekipa RTS-a u okolini Valjeva, u njegovoj stolarskoj radionici. Budimir Ćirić iz Gornje Bukovice, verovatno je među najaktivnijim stogodišnjacima, ne samo u valjevskom kraju. Noge ga služe, bistrog je uma, a višedecenijsko stolarsko iskustvo još mu obezbeđuje mušterije.

„Pa radim preko dana po sedam, osam sati sigurno. Ima posla stalno. Dolaze sa svih strana. Od drveta sve što ima, sve sam radio i bačvar i stolar i kolar sve, nema šta radio nisam. Od tridest šeste godine sam počeo", priča Budimir. Radni dan vitalnog stogodišnjaka počinje nekad i u pet sati ujutro, u zavisnosti od posla. „Dok je radio ručno bez mašina, bez ičega, on je funkcionisao, a sad je malo pojačao sa mašinama, sad je dobro", rekao je njegov sin Milan Ćirić.

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »