Rada Trajković za Betu: Vučićevom biračkom telu važnije 10.000 dinara od statusa Kosova

Beta 04.01.2024

Političarka Rada Trajković izjavila je danas da je biračkom telu Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića od statusa Kosova važnije da dobiju 10.000 dinara pomoći.

Trajković je agenciji Beta kazala da je Vučić korumpirao birače i da je to pokazalo da veći deo Srba za ono što je nacionalno, nije čvrsto opredeljen.

"Tom sitnom socijalnom korupcijom, koja se desila i uoči prethodnih izbora, Vučić može da dobije podršku većine za realizaciju bilo kog projekta na štetu države Srbije. To je za nas velika opasnost, a s druge strane međunarodna zajednica u tome vidi Vučićevu brojčanu snagu, odnosno da se kroz korupciju osiromašenog naroda mogu realizovati svi projekti koji njima odgovaraju iako nisu u interesu srpskog naroda", ocenila je Trajković.

Prema njenim rečima, većina stanovnika Srbije je toliko osiromašila da su izgubili i deo dostojanstva.

"Penzionerima i ljudima koji žive na ivici egzistencije važnije je da dobiju 10.000 dinara pomoći iz republičkog budžeta, nego sudbina Kosova i Metohije. Neobjašnjivo je da i Srbi s Kosova, koji trpe užasne posledice pogrešne Vučićeve politike i koji znaju ko je ubio Olivera Ivanovića, glasaju za one za koje dostojanstven narod nikada ne bi glasao. Suština svih naših problema je to što Vučićev mafijaško-korupcionaški aparat kupuje birače", istakla je Trajković.

Na pitanje da li će Vlada Srbije nakon priznanja RKS tablica priznati i pasoše tzv. Republike Kosovo, Trajković je kazala da je Beograd već priznao sva kosovska dokumenta.

"Srbi ne bi trebalo da uzimaju kosovski pasoš. Međunarodna zajednica ne može da ostavi kosovske Srbe bez vizne liberalizacije. Neshvatljivo je da se sada Albanci zalažu da Srbi s pasošem Koordinacione uprave ne dobiju viznu liberalizaciju. Pasoš Koordinacione uprave je jedina veza Srba s Beogradom. Pitanje pasoša pokazuje da međunarodna zajednica u kontinuitetu podržava diskriminaciju Srba koji žive na Kosovu", naglasila je ona.

Upitana da li će predsednik Srbije Aleksandar Vučić implemetirati sve obaveze prihvaćene Ohridskim sporazumom, Trajković je kazala da su mu tragični događaji u Banjskoj od 24. septembra, oduzeli progovaračku snagu.

"Vučić u kontinuitetu implementira sve što je prihvatio u Briselu i Ohridu. Nakon događaja u Banjskoj on je izgubio progovaračku snagu i međunarodna zajednica ga sada koristi za ubrzanu realizaciju svega što je prihvatio na priznanju de fakto i de jure nezavisnosti Kosova", rekla je Trajković i naglasila da je ukinut i platni promet s Kosovom preko srpskih komercijalnih banaka.

(Beta, 01.04.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »