Kurti: Prebijanje Sandulovića dokaz šta se desi Srbima koji se usude da prihvate istinu

Beta 05.01.2024

 Premijer Kosova Aljbin Kurti je danas rekao da je "teško prebijanje" lidera Republikanske stranke Nikole Sandulovića "od strane srpske tajne službe pokazatelj šta će se desiti građanima Srbije ako se usude da prihvate istinu i teže pomirenju".

"Duboko sam zabrinut zbog izveštaja da je srpski opozicioni lider Nikola Sandulović paralizovan zbog teškog premlaćivanja od strane srpske tajne službe. Ovo dolazi nakon njegovog izvinjenja za zločine koje je Srbija počinila tokom genocidne kampanje na Kosovu", napisao je Kurti na platformi Iks.

Prema njegovim rečima, ta "neizrečiva brutalnost" predstavlja potez koji vlada Srbije "nameće svojim građanima za hrabrost da prihvate istinu i teže pomirenju. Ovo takođe predstavlja ozbiljno kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima i napad na one koji odbijaju da učestvuju u negiranju genocida".

Prištinski mediji su preneli izjavu advokata Sandulovića, Čedomira Stojkovića koji je rekao da je zdravstveno stanje Sandulovića veoma teško i da je Sandulovića dva dana zaredom brutalno tukli pripadnici Bezbednosno-informativne agencije, jer je položio cveće na grobove porodice Jašari u Prekazu i zatražio oproštaj za srpske zločine na Kosovu.

Na prebijanje Sandulovića reagovali su i predsednik parlamenta Gljauk Konjufca, ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu i drugi kosovski zvaničnici.

(Beta, 01.05.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »