"Sramota je blaga reč": Nakon prelepih slika paljenja badnjaka ispred Hrama Svetog Save stiže snimak od kog se diže kosa na glavi: "Jeste li bili u Stefanu Braunu ili u crkvi?" (video)

Blic 07.01.2024
"Sramota je blaga reč": Nakon prelepih slika paljenja badnjaka ispred Hrama Svetog Save stiže snimak od kog se diže kosa na…

Posle velelepne proslave Badnej večeri ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, jutro nam je pokazalo "drugi obraz" naših navika - gomilu smeća u vidu praznih limenki i flaša, bačenih pored kanti, ali i po klupama i stazama duž svetosavskog platoa.

Badnje veče u Beogradu, pogotovu ispred Hrama Svetog Save, godinama privlači veliki broj vernika koji dolaze u najveći verski objekat da zajedno sa porodicom i prijateljima dočeka ponoć i Božić na platou ispred hrama. Slika koja se za Badnje veče šalje iz srca Beograda, obilazi godinama svet, kao simobl vere, čestitosti i velinčanstvene proslave jednog od najvećih hrišćanskih praznika. A, onda, kada se svi upute kućama, na scenu stupa možda i najružnije lice.

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »