Stoje izgladneli i žedni u hladnoj vodi! Preti pomor stoke na Krčedinskoj adi: Skoro 200 konja i goveda zarobljeno na ostrvcima: Angažovane i specijalne jedinice MUP-a (foto)

Blic 08.01.2024
Stoje izgladneli i žedni u hladnoj vodi! Preti pomor stoke na Krčedinskoj adi: Skoro 200 konja i goveda zarobljeno na…

Meštani Kovilja danima apeluju za pomoć zato što im je stoka ostala zarobljena na ostrvcima koja su jedina ostala na Krčedinskoj adi nakon porasta nivoa Dunava na svega 30-ak kilometara od Novog Sada. Kako saznaje "Blic" od vlasnika stoke, ugroženo je oko 130 grla podolskog govečeta i oko 50 konja. Rešenje je na pomolu, a pripadnici Ministastva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije dostavili su danas hranu izgladneoloj stoki.

- Nivo Dunava je velik i stoka je ostala zarobljena. Iz dana u dan je rastao Dunav tako da su mnoga grla uginula jer nemaju šta da jedu pa im doturamo hranu ali nemamo baržu ili skelu sa kojom bismo mogli da ih spasimo. Ovo se polako pretvara u pravu ekološku katastrofu. Stoka je gladna, smrzava se i postoji opasnost da sva grla uginu - požalio nam se jedan od vlasnika stoke. Kaže da ne mogu da dođu do svoje skele koja se nalazi parkirana kod Beščanskog mosta.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »