Sastanak u Skoplju završen bez zajedničke konferencije za medije, Vučić se sam obratio

Beta 22.01.2024

Sastanak lidera zapadnobalkanske šestorke sa predstavnicima EU i SAD završen je danas u Skoplju bez najavljene zajedničke konferencije za novinare, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je dobro što je jedina tema današnjeg skupa bila ekonomija.

"Dobro je da je jedina tema bila ekonomija, da vidimo šta možemo dobro da uradimo za ljude", objavio je Vučić na Instagramu posle sastanka o Planu rasta za Zapadni Balkan, uz fotografiju sa učesnicima skupa.

Pored Vučića na fotografiji su premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski koji je bio domaćin, premijeri Albanije Edi Rama, Crne Gore Milojko Spajić i Kosova Aljbin Kurti, kao i ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić.

Na fotografiji su i generalni direktor za susedstvo i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji Gert Jan Kopman i pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O'Brajan.

{Related:198638}

{Related:198663}

Iako najavljeno, u Skoplju nije bilo zajedničkog obraćanja lidera Zapadnog Balkana a medijima su se posle sastnaka zajedno obratili samo Kovačevski i O'Brajan, dok je Vučić održao odvojenu konferenciju za medije.

Na pitanje zašto nije bilo zajedničkog obraćanja svih učesnika skupa, Kovačevski je rekao da "konferencija za novinare u širem formatu nije održana s obzirom na vreme trajanja (sastanka) i na to da je deo lidera trebalo da putuje".

"Zato su u isto vreme držali konferncije za medije oni koji su za to imali interes.... Međutim, mogli ste da vidite da je sastanak protekao u izuzezno pozitivnoj i konstruktivnoj atmosferi, kao i jučerašnja neformalna večera", naveo je Kovačevski.

(Beta, 01.22.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »