Zeleno-levi front: Krivična prijava za falsifikovanje Službenog lista grada Beograda

Beta 22.01.2024

Članovi Pravnog tima Zeleno-levog fronta, advokat Vladimir Dragaš i narodna poslanica Jelena Jerinić podneli su danas krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog, kako su naveli, prošlonedeljnog "bahatog antidatiranja Služenog lista grada Beograda u kojem se proglašavaju rezultati gradskih izbora".

Oni su podneli krivične prijave protiv dve službenice Službenog lista grada Beograda i gradske sekretarke za informisanje, zbog, kako su naveli, "krivičnih dela falsifikovanje službene isprave i zloupotreba službenog položaja".

"Iako ne sumnjamo da je neposredni motiv za ova ozbiljna krivična dela bilo onemogućavanje opozicije da podnese zahtev za poništavanje izbora Ustavnom sudu, Zeleno-levi front ukazuje da je ovakvo bezobzirno postupanje daleko problematičnije od toga. Ono je dokaz da su naše institucije u potpunosti zarobljene i da javni službenici bez ikakvog prikrivanja za račun SNS-a čine krivična dela", rekli su u saopštenju.

Oni su naveli da, bez obzira na taj "pokušaj prevare", koalicija Srbija protiv nasilja, čiji su član, blagovremeno je podnela zahtev za poništavanje beogradskih izbora.

(Beta, 01.22.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »