Pokret 'Bravo' pozvao građane da spreče realizaciju projekta 'Novi Sad na vodi'

Beta 24.01.2024

Građanski pokret "Bravo!" pozvao je danas Novosađane i Novosađanke da se aktivno uključe u sprečavanje projekta "Novi Sad na vodi" i saopštio je primedbe na taj projekat, koje su, kako je navedeno, sačinili stručnjaci."Nećemo samo sedeti i gledati kako naprednjačka vlast usvaja planove i tako legalizuje kriminalno otimanje obale Dunava od Novosađana i Novosađanki i uništava jedno od poslednjih zelenih oaza", naveli su iz tog pokreta.

U saradnji s arhitektama i urbanistima pripremljeno je više blanko primedbi koje su dostupne na Fejsbuk stranici i internet prezentaciji pokreta "Bravo".

Iz tog pokreta dodaju da primedbe koje građani samostalno napišu na plan koji se zvanično zove "Konceptualni okvir plana generalne regulacije prostora između primarnog odbrambenog nasipa uz kasarnu Rečne flotile i Ribarskog ostrva u Novom Sadu", mogu poslati Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove na mejl adresu planiranje@uprava.novisad.rs ili ih odneti na pisarnicu Uprave čija je adresa Školska 3.

Iz tog pokreta najavljuju da će građanima omogućiti da prigovore potpišu na njihovim štandovima koji će biti organizovani u Novom Sadu u narednih nekoliko dana.

(Beta, 01.24.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »