Podstanar iz pakla zamenio vrata i bravu, Snežana već sedam godina ne može u svoj stan: "Ne zanima nas zakup, nikakav novac, hoćemo samo da mu vidimo leđa"

Blic 08.02.2024
Podstanar iz pakla zamenio vrata i bravu, Snežana već sedam godina ne može u svoj stan: "Ne zanima nas zakup, nikakav novac…

Velike su muke podstanara - poskupela kirija, kvarovi koje stanodavac ne rešava, nenajavljene posete vlasnika... Međutim, ni stanodavcima nije lako, jer se nikad ne zna ko može da ti se useli u stan. Iako advokati i jednima i drugima savetuju da potpišu ugovor, nekad ni to nije dovoljno. Posebno ako zakupac ne želi da napusti stan.

Porodica Dukanac izdala je stan još 2016. godine. Sve su uradili po zakonu - potpisali ugovor, overili kod notara i platili porez. Odselili su se u Francusku i u početku je sve bilo kako treba. Redovno su se čuli telefonom i zakupac je plaćao kirije. Ipak, kad god su bili u Beogradu, u stan nisu mogli da uđu. Kažu, ili je zakupac bio bolestan ili na putu. To je probudilo sumnju, a onda su shvatili da su vrata zamenjena i da podstanar ne želi da im preda ključ.

Povezane vesti »

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »