"Da je tada kažnjen, ne bismo imali ovaj masakr": Advokat porodica ubijenih u masakru u Mladenovcu o suđenju Urošu Blažiću: "Njegova majka prijavljuje porodice žrtava"

Blic 09.02.2024
"Da je tada kažnjen, ne bismo imali ovaj masakr": Advokat porodica ubijenih u masakru u Mladenovcu o suđenju Urošu…

Viši sud u Smederevu potvrdio je krajem januara optužnicu protiv Uroša Blažića, osumnjičenog da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, kao i protiv njegovog oca Radiše Blažića. Advokat i punomoćnik porodica žrtava u Malom Orašju i Duboni Stefan Stefanović gostujući u "Jutro na Blic" navodi da okrivljeni ima pravo na žalbu sada, nakon čega se očekuje prvi pretres.

- Čekali smo tri meseca i jedanaest dana da optužnica protiv Uroša Blažića i Radiše Blažića bude potvrđena. Smatramo da je to moglo i malo efikasnije. Branilac i okrivljeni imaju sada pravo na žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, najverovatnije će to pravo iskoristiti. Nakon toga očekujemo da se zakaže prvi pretres i da se nastavi suđenje - kaže Stefanović. Postupak protiv Uroša Blažića i njegovog oca Radiše Blažića vodiće se kao jedan postupak. - Uroš Blažić se

Povezane vesti »

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »