Brnabić: Taker Karlson dolazi u Srbiju

Beta pre 9 dana

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja učestvuje na Samitu svetskih vlada 2024.u Dubaiju razgovarala je danas i s nezavisnim američkim novinarom Takerom Karlsonom koji je nedavno objavio intervju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i najavila njegov dolazak u Srbiju.

"On zna dosta toga o Srbiji, rekao je da planira dolazak u Srbiju sredinom ove godine, da izuzetno poštuje i ceni predsednika Aleksandra Vučića. Ja sam mu rekla da se radujem da se vidimo i čestitala mu zbog hrabrosti da uradi stvarno fenomenalan intervju s predsednikom Ruske Federacije", rekla je Brnabić novinarima u Dubaiju.

Po njenim rečima, Karlson je pokazao "veliku hrabrost" jer "ljudi mogu da čuju ono što u principu ne mogu da čuju" u "današanjem svetu gde je sveprisutna cenzura".

Samit u Dubaiju pod nazivom "Oblikovanje budućih vlada" okupio je više od 85 međunarodnih i regionalnih organizacija, 120 delegacija vlada. Glavne teme su ubrzavanje i transformacija vlada, veštačka inteligencija i njene sledeće granice, ponovno zamišljanje razvoja i buduće ekonomije, buduća društva i obrazovanje, održivost i nove globalne promene i urbanizacija i globalni zdravstveni problemi.

(Beta, 02.12.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »