Đilas (SSP): Nisam se sastao s Kurtijem na skupu Skoplju

Beta 12.02.2024

Lider opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je danas negirao da se na panel diskusiji u petak i subotu u Skoplju sastao s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem što je u nedelju tvrdila predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Đilas je na društvenoj mreži "Iks" (X) ukazao da on i Kurti nisu na istoj strani, ali da jesu "(predsednik Srbije Aleksandar) Vučić i 'gospođa Zahvalnica' ".

"S Kurtijem se Vučić video (u Njujorku). Ja u Skoplju nisam video Kurtija, jer se nije pojavio na panelu", napisao je Đilas.

Lider SSP je naveo i da je ono što je tamo rekao "dostupno javnosti".

"O temi Kosova rekao sam da je ključna reč pomirenje u regionu, pomenuo Deklaraciju o pomirenju SSP-a iz 2019., izrazio žaljenje zbog poginulih u Banjskoj i srpske i albanske dece koja su ostala bez očeva", napisao je on.

Đilas je napisao i da je osudio "zabranu upotrebe dinara" na Kosovu.

"Založio (sam) se za normalizaciju odnosa u oblastima zdravstva, obrazovanja, kulture, privrede, sporta i osudio zabranu korišćenja dinara i to što Kurtijevi gradonačelnici na severu, izabrani sa tri odsto glasova, ne podnesu sami ostavke već ponižavaju Srbe terajući ih da potpisiju peticije za njihovu smenu i da se sprovodi referendum", naveo je on.

Đurđević Stamenkovski je ocenila juče u saopštenju da je zajedničko učešće Kurtija i Đilasa, koga je nazvala "predvodnikom probriselske opozicije" na panel diskusiji u Skoplju kao "krajnje neodogovoran postupak" predsednika SSP.

Panel diskusija na temu "Progresivne politike - odgovor na izazove zemalja Zapadnog Balkana" priređena je u petak i subotu u Skoplju u organizaciji tamošnjeg odeljka Fondacije Fridrih Ebert.

(Beta, 02.12.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »