Vreme je da se putuje: Da li ste spremni za putovanje predivnom obalom Jadranskog mora, o koju su se otimali vladari i osvajači, koju krase neki od najlepših mediteranskih gradova, i neke od najlepših plaža?

Blic 21.02.2024
Vreme je da se putuje: Da li ste spremni za putovanje predivnom obalom Jadranskog mora, o koju su se otimali vladari i…

Jadranska obala važi za jednu od omiljenih destinacija u Evropi, a nama je dovoljno blizu da je češće obilazimo i ne zaboravimo koliko je lepa i posebna. Deo Jadranske obale koji čine obala Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, obiluje predivnim plažama, pejzažima koji su raj za ljubitelje prirode, ali duž ove obale se prostiru i šarmantni gradovi koji su kroz vekove svedoci burne prošlosti i ujedno čine bogato istorijsko i kulturno nasleđe ove obale.

Na ovo magično putovanje Jadranom krenimo od Slovenije i njene predivne obale gde je na 47km obale smešteno toliko lepote. Ovde se susrećemo sa posebnim svetom, bogatim zelenilom, pašnjacima, bistrim rekama, dok se istočni obronci Alpa spuštaju ka severnom delu Jadranskog mora. Portorož je najpopularnije slovenačko letovalište, i smešten je u zalivu Piran. Njegovo ima znači „luka ruža“, i prostire se uz pitome vode Jadrana. Turisti često komentarišu da ih zbog

Pročitajte još

Ključne reči

Putovanja, najnovije vesti »