Đilas: U Beogradu je krađom izbora direktno promenjena volja građana

Beta 26.02.2024

  Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da će Beogradu biti ponovljeni izbori zato što se Beograd razlikuje od Srbije u tome što je u Beogradu krađom na izborima direktno promenjena izborna volja.

"Što se tiče republičkih izbora isto je bila krađa. I bez te krađe ne bismo mi pobedili, ali ne bi mogla ni Srpska napredna stranka da formira vlast na nivou republike i zato su ove konsultacije kod predsednika Srbije besmislene. Vi vidite da je većina organizacija iz koalicije 'Srbija protiv nasilja' rekla da neće ići, mi imamo sutra sastanak i 99 odsto ćemo doneti takvu odluku" rekao je Đilas na televiziji Nova.

Kada je reč o dolasku komisije koja bi ispitala navode o krađi izbora i navodima premijerke Ane Brnabić da bi to značilo da bi policija drugih država ispitivala naše građane, Đilas je rekao da to nije tačno.

"To je taktika laganja naroda već 12 godina, a lagali su i pre 20 kada su bili vlast. Ne dolazi policijska istraga u Srbiju, ne dolaze policajci da istražuju kako su ukradeni izbori u Srbiji. Dolaze eksperti koji treba da analiziraju malverzacije da im damo dokaze koje su njihovi prethodnici koje pozvala vlada Srbije utvrdili, a oni da na osnovu toga daju predloge kako da se na izborima koji treba da se održe u nekom roku to više ne desi", izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde.

Komentarišući najnovije vesti o devojčici koja je danas u školu donela sekiru i dečaku u čijem je rancu nedavno pronađen nož, Đilas je ocenio da je atmosfera u društvu ovakva jer se posle majskih tragedija u Srbiji ništa nije promenilo, svi mediji su ostali isti, agresija je na svakom koraku.

"Srbija protiv nasilja je tada izašala sa nekim predlozima, nikad nismo rekli da je to 'sveto pismo već smo dali 10 predloga, nema rijalitija, da se promeni RTS, da Pink i Hepi ne mogu da postoje i još neke druge predloge, vlast je sve odbila i nijedan novi nije predložila. Pa, ako je sve ostalo isto, plašim se da će se takve stvari ponavljati" objasnio je Đilas.

Istakao je da je sistem zakazao u Ribnikaru, ali još više u Duboni i Malom Orašju gde je ubica već bio kažnjavan i posle ubistava je rekao da mu je idol bio Kristijan Golubović, te da bi sutradan u jednoj ozbiljnoj državi televizije koje promovišu nasilje bile zatvorene.

(Beta, 02.26.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »