"Priština želi da nam zatvori sva vrata": Redovi ispred banke u Zubinom Potoku zbog ukidanja dinara: Na novac najviše čekaju radnice "Jumka"

Blic 27.02.2024
"Priština želi da nam zatvori sva vrata": Redovi ispred banke u Zubinom Potoku zbog ukidanja dinara: Na novac najviše…

Ispred filijale Banke Poštanske štedionice u Zubinom Potoku i jutros se okupilo stotinak građana, među kojima je najviše žena zaposlenih u pogonima tekstilne industrije "Jumko", kako bi pokušali da dobiju svoj novac koji im uplaćuje država Srbija, a koji ne mogu da podignu zbog nestašice dinara na Kosovu i Metohiji, usled uredbe centralne banke u Prištini kojom se upotreba dinara zabranjuje.

Radnice tekstilnog kombinata "Jumko" ističu da drugih primanja nemaju i da su im dinarska sredstva jedini prihod od koga hrane decu, kupuju lekove i plaćaju dažbine, prenosi TV Most. - Priština nam svakodnevno daje do znanja da pokušava da nam zatvori sva vrata pomoći, kao i da za nas nema mesta na ovim prostorima - ističe jedna od radnica "Jumka", Stana Đukić. Dodaje da je plata bila pre nekoliko dana, ali da nisu bili u mogućnosti da je podignu. - Neko može da

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »