Dačić uputio saučešće supruzi bivšeg kanadskog premijera Brajana Malrunija

Beta 01.03.2024

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić uputio je saučešće supruzi bivšeg kanadskog premijera Brajana Malrunija, navodeći da mu Srbija izražava najdublju zahvalnost za sve što je učinio za srpski narod.

"Uvažena Mila, primite izraze iskrenog i dubokog saučešća zbog nenadoknadivog gubitka supruga i oca porodice Malruni, 18. premijera Кanade, svetskog lidera, ali i srpskog zeta, koji je podržavao srpsku zajednicu u Кanadi, uvažavajući napore Dimitrija Pivničkog, oca svoje voljene supruge Mile da se podignu zadužbine, kao što je crkva Svete Trojice u Montrealu", napisao je Dačić.

Dačić je naveo da se Srbija seća poslednje posete Malrunija Beogradu, 2019. godine, kada je njegovoj supruzi uruči priznanje Ministarstva spoljnih poslova Srbije - Vitez Svetosavskog pacifizma.

Tada je, podsetio je Dačić, predstavljena knjiga "Milina zemlja predaka - porodica Pivnički u istoriji Novog Bečeja".

"Bilo je dirljivo gledati radost i ponos na licu svetskog lidera, koji je bio ponosan na svoju ženu sa kojom je osnovao porodicu. U ovim teškim trenucima, uveravam Vas da zemlja Vaših predaka Srbija saučestvuje u bolu porodica Malruni i Pivnički i izražava najdublju zahvalnost Brajanu za sve što je učinio za srpski narod", dodao je Dačić.

Malruni, premijer Kanade od 1984. do 1993. godine, umro je juče u SAD u 85. godini života. Obeležio je kanadski politički život 1980-ih, posebno potpisivanjem sporazuma o slobodnoj trgovini sa SAD, kojem se kasnije pridružio i Meksiko.

(Beta, 03.01.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »