Вучевић: Име мандатара тек након разговора са коалиционим партнерима

Бета 04.03.2024

Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је да ће о имену новог мандатара та странка разговарати са коалиционим партнерима, па га тек онда саопштити.

Он је после консултација са председником државе рекао да СНС има јасну већину да формира владу, али да ће разговарати са представницима Социјалистичке партије Србије и Савезом војвођанских Мађара, као и са још неким мањинским странкама.

"Наша листа има сама већину, али нисмо се бавили математиком, него политиком, да видимо ко све жели да се окупи око програма рада будуће владе. Суштина приче данас са председником није била о кадровским решењима, већ програм Скок у будућност, Експо, низ инфраструктурних пројеката, борба за Косово и Метохију, мир у региону, раст плата и пензија, улагање у културу, спорт, то је оконсица политике владе у наредне четири године", рекао је Вучевић.

Додао је да је његова странка спремна да ускоро настави седницу скупштине и изабере скупштинске органе, али није прецизирао када ће се то догодити.

Вучевић је изразио наду да ће Србија имати снаге и способности да за наредне изборе примени препоруке ОДИХР, али је одбацио могућност међународне истраге поводом оптужби о крађи избора.

(Бета, 03.04.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »