SSP: 'Oskar' iz skaj prepiski Darka Šarića - predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Beta 05.03.2024

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da je iz današnjeg teksta portala KRIK o saradnji vrha države i Bezbednosno-informativne aganecije (BIA) sa kriminalnom grupom Darka Šarića, "apsolutno jasno da je osoba koju pominju pod imenom 'Oskar' u skaj aplikaciji u stvari predsednik Srbije Aleksandar Vučić".

SSP je u saopštenju naveo da je današnji tekst portala KRIK potvrdio da je francuska policija otkrila da su Šarićevom klanu "pomagali tadašnji ministar policije - kodno ime u skaj komunikaciji 'Edo' i načelnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Marko Parezanović - 'Markus'".

"Naredbe su dobijali od čoveka čije je kodno ime bilo 'Oskar'. SSP postavlja pitanje zašto niko ne sme da kaže ono što je apsolutno jasno - 'Oskar' je predsednik Srbije Aleksandar Vučić", tvrdi ta stranka.

Prema njihovim rečima, Vučić je čovek koji se u Srbiji "pita za svaku stvar i bez njega se ne donosi nijedna jedina odluka".

"I apsolutno je jasno da cela mašinerija koja je pomagala klanu Darka Šarića, ali koja je bila podrška i klanu Veljka Belivuka, nije mogla da se pokrene bez Vučićeve odluke. Ne postoji druga osoba od koje su Stefanović i Parezanović dobijali naredbe da rade sve što su radili, osim Aleksandra Vučića.

'Oskar' je čovek koga mafija u prepisci naziva 'svemogući funkcioner', pišući da je on 'jedini čovek koji može da reši njihov problem'", naveli su iz SSP.

SSP navodi da je Šarićev problem na kraju rešen uz pomoć "Oskara", tako što je iz sudskog veća koje je odlučivalo u njegovom postupku, izbačen sudija Milimir Lukić i zamenjen drugim, nakon čega je Šariću najpre smanjena 15-godišnja zatvorska kazna, a potom je i pušten iz zatvora, u koji je vraćen tek nakon novih dokaza da je iz zatvora organizovao više ubistava.

"Parezanović je navodno kriminalcima bio prolaz do moćnog 'Oskara' u čiju vlast je Šarić rekao da ima poverenja, kada joj se predao 2014. pošto ga je prethodna vlast gonila i podigla optužnicu za šverc pet tona kokaina. Sada, kada su isplivali svi ovi dokazi, jasno je zašto je Šarić verovao Vučiću", smatra SSP.

KRIK je ranije danas objavio navodnu krivičnu prijavu protiv Šarićevih saradnika, u kojoj se pominje da je Nebojša Stefanović - "Edo", a Marko Parezanović - "Markus", ali oni nisu obuhvaćeni tom prijavom, niti ih je tužilac za organizovani kriminal procesuirao.

U tekstu KRIK pominje se i kodno ime "Oskar", koji je nazvan "svemogućim funkcionerom" i "jedinim čovekom koji može da reši Šarićev problem", ali se naglašava da ga policija nije identifikovala.

Načelnik BIA Parezanović je, kako tvrdi taj portal, klanu Darka Šarića bio najjača veza do "Oskara".

"Jedina naša mogućnost naredna jeste da se sutra vidimo sa Markusom, mislimo da jedino on može da ode kod Oskara i da prezentuje ovu papazjaniju i predloži rešenje ili makar pita za pravac", rekao je policajac Šariću u skaj komunikaciji, koji je za "Markusa" istakao da je osoba "od poverenja Oskaru".

Nakon održanog sastanka, Parezanović je, kako je jedan saradnik preneo Šariću, rekao da je "sve u redu".

(Beta, 03.05.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »