"Tramp neće dati ni jedan peni za Ukrajinu": Orban u ekstazi nakon sastanka sa bivšim liderom SAD: "Kako da se ne složimo sa ovim?"

Blic 11.03.2024
"Tramp neće dati ni jedan peni za Ukrajinu": Orban u ekstazi nakon sastanka sa bivšim liderom SAD: "Kako da se ne složimo sa…

Mađarski premijer Viktor Orban, koji se 8. marta sastao sa predsedničkim kandidatom SAD Donaldom Trampom, tvrdi da Tramp ima „prilično detaljan plan“ za okončanje rata u Ukrajini i da neće dati „ni jedan peni“ za borbu protiv ruske agresije u Ukrajini. On je dodao da se Trampov plan poklapa sa mađarskim interesima.

Orban je to rekao u intervjuu za mađarski kanal M1. - (Tramp) ima veoma jasnu viziju sa kojom se teško ne složiti. On kaže sledeće: pre svega, neće dati ni jedan peni za rusko-ukrajinski rat. Zato će se rat završiti jer je više nego jasno da Ukrajina ne može da se brani. Ako Amerikanci, uz Evropljane, ne daju novac i oružje, rat će se završiti. A ako Amerikanci ne daju novac, Evropljani neće moći sami da finansiraju ovaj rat. I tada će se rat završiti.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »