Krkobabić: U prazne kuće na selu useljeno gotovo 3.000 porodica

Beta 13.03.2024

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da se gotovo 3.000 porodica, zahvaljujući programu njegovog ministarstva, uselilo u prazne kuće na selu.

"Ovo nije samo naseljavanje praznih kuća. Ovo je više od toga. To su pravi domovi za mlade porodice, njihov novi početak", poručio je Krkobabić u poseti porodici Ćosić u selu Venčac u opštini Aleksandovac, koji imaju četvoro dece i koji su kupili kuću sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

{image2} Vladica Ćosić je zahvalio Krkobabiću "na ideji koja menja živote ljudi".

"Ostvarili smo najveći san - konačno imamo svoj krov nad glavom i svoji smo na svome. Koliko god da smo bili razumni i složni, život u zajedinici, gde prostor deli četiri generacije je pretežak i za najskromnije i najrazumnije. Sada će sve biti lakše i sa pravim smislom", rekao je Ćosić. {image3} Krkobabić je sa čelnicima Aleksandrovca razgovorao o programima za poboljšanje uslova života i rada seoskog stanovništva i mogućnostima razvoja 55 sela, koliko ih ima ta opština okružena planinama Goč, Kopaonik i Jastrebac. {image4} "Od početka Programa naseljavanja napuštenih seoskih kuća 10 porodica se skućilo u selima Aleksandrovca", rekla je predsednica opštine Jelena Paunović.

Navela je da je na drugom javnom konkursu 2021. godine opština Aleksandrovac dobila minibus, kupljen novcem Ministarstva za brigu o selu, kojim se od tada besplatno prevoze žitelji seoskih naselja. {image5}

"Zahvaljujući trećem programu Ministarstva za brigu o selu prethodne dve godine organizovali smo manifestaciju Miholjski susreti sela, a sa oko 7,5 miliona dianara pomognut je rad i jedne zemljoradničke zadruge", kazala je Paunović.

(Beta, 03.13.2024)

Povezane vesti »

Ekonomija, najnovije vesti »