Скупштина: Алексић каже да је Брнабићки место у затвору, Дачић тврди да ће ојачати Парламент

Бета 19.03.2024

Народни посланик Народног покрета Србије Мирослав Алексић изјавио је да су ова два дана у парламенту, слика како Српска напредна странка води Србију, како се спроводи насиље над институцијама и како се манипулише грађанима.

Алексић је рекао да НПС неће гласати за избор Ане Брнабић и да би њој било место у затвору, а не на месту председника Скупштине.

Он је истакао да се данас у сали догодио инцидент јер председавајући није хтео да уважи опозицију и дозволи реплику, што није сметало посланицима и провладиним таблоидима да објаве како је Алексић ударио полицајца.

"А у директном преносу нема тога да ја ударам полицајца, али се чуло да је посланик СНС, чини ми се Милован Дрецун масно опсовао Бору Новаковића. То не помињете. Дванаест година одлучујете о свему, а и даље вам је опозиција за све крива", рекао је Алексић.

Оптужио је власт да распродаје земљу Кинезима, да даје рудник Рио Тинту, подсетио је на смрт Владимира Цвијана, Колувију и Јовањицу, несрећу на наплатној рампи у Дољевцу.

Потврдио је да ће Брнабић ући у историју као жена српско-хрватског порекла и припадница ЛГБТ заједнице, али да то то није грех, већ је грех оно што је радила.

Подсетио је на почетак каријере Ане Брнабић када је на конференцији за новинаре заштитила кума Александра Вучића Николу Петровића и уживо дала оставку на свој посао.

Алексић је показивао твит Ане Брнабић где се насмејана у друштву Вучића и Синише Малог подсмева демонстрантима након страшних трагедија у мају 2023. године, фотографије са Еди Рамом испред косовске заставе, фотографије са Сорошем, а подсетио је и на све афере из времена владе Ане Брнабић и деловања њеног брата.

Као слику власти Алексић је показао заједничку слику Александра Вучића и Милана Радоичића и рекао да криминалне структуре данас јачају и да власт "ствара нови земински клан".

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је да ће и његова странка и цела коалиција коју чине Јединствена Србија и Зелени Србије, дати подршку избору Ане Брнабић на место председника скупштине.

"Ана Брнабић је сада кандидат за председницу скупштине, а до сада више пута председница владе и њен избор ће допринети јачању скупштине у целини", рекао је Дачић.

У двадесет минута овлашћеног представника групе, Дачић је говорио о Косову, генералштабу на чијем месту треба градити хотел, опозицији, приватизацији НИС, и томе да је он у скупштину ушао пре више од 30 година.

Дачић је Ани Брнабић честитао будући избор и рекао да са њом треба водити дијалог, као и да нема места увредама.

(Бета, 03.19.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »