Oštra razmena reči u Skupštini Srbije uz pominjanje Zvonka Veselinovića kao 'primera poštenja'

Beta 20.03.2024

Pošto je danas u debati u Skupštini Srbije poslanik opozicionog Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković kritikovao odlazeću premijerku Ani Brnabić koju je vlast predložila za predsednicu Skupštine, a kritikovao je i šefa vladajuće SNS i ministra odbrane Miloša Vučevića, poslanici vlasti su uzvratili da je Novaković "kriminalac".

Novaković je Ani Brnabić poručio da "poradi na jezičkoj kulturi" jer se izražava kao "Sarma" - junak iz filma "Specijalno vaspitanja".

Poslanicima vlasti je rekao: "Hvalili ste je kao da je kandidat za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti. Tolikim neodmerenim hvaljenjem vi joj se podsmevate" - ocenio je Novaković.

Novaković je istakao da Brnabić nije za mesto predsednice Skupštine jer takvo mesto "traži umerenu, razložnu, pribranu osobu".

Rekao je da ne može da glasa za nju i zato što nju podržava Vučević za koga je rekao da je "zajedno sa Zvonkom Veselinovićem i Andrejem Vučićem ogranizovao krađu izbora" decembra u Srbiji i da su za to "operativci bili narkodileri u Novom Sadu".

Vučević je odgovorio: "Zvonko Veselinović je za vas primer poštenja" i rekao da su svi koje je Novaković pomenuo "čestitiji" od tog poslanika opozicije.

Tokom dovikivanja je rekao Novakoviću da je "krao budžetske pare i da je najveći kriminalac Novog Sada", a poslanica SNS Biljana Pantić Pilja Novakoviću poručila da mu je "mesto ili u zatvoru ili bolnici".

(Beta, 03.20.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »