"Nebojša Glogovac nas je sve rasplakao" Rediteljka filma "48 sati i 1 minut" otkrila detalje pred premijeru: "Realno smo prikazali bol, patnju i agoniju kroz koju porodice prolaze"

Blic 21.03.2024
"Nebojša Glogovac nas je sve rasplakao" Rediteljka filma "48 sati i 1 minut" otkrila detalje pred premijeru: "Realno smo…

Srpsko-američki film posvećen Tijani Jurić “48 sati i jedan minut” scenaristkinje i rediteljke Sanje Rajičić, poznatije kao Sonia Alexa, premijerno će biti prikazan 21. marta u MTS dvorani. Glavne uloge tumače: Sonia Alexa, Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić i Klara Hrvanović. U ovom ostvarenju pojavljuje se i preminuli Marko Živić, dok legenda srpske scene Nebojša Glogovac nažalost, nije doživeo da ostvari svoju planiranu rolu u ovoj priči.

- Film „48 sati i jedan minut” je inspirisan otmicom petnaestogodišnje Tijane Jurić, koja je kidnapovana i brutalno ubijena. Želeli smo da umetnost iskoristimo kao sredstvo za podizanje svesti o nestaloj i otetoj deci, kao i za pomoć u misiji promene zakona o „48-očasovnom čekanju” koji je bio na snazi u Srbiji. Na sreću, zakon je promenjen, ali mi i dalje želimo da inspirišemo ljude da započnu razgovore o bezbednosti naše dece i preduzmu prvi korak zarad promene.

Povezane vesti »

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »