PSG: Iza hajke i pretnji smrću Gruhonjiću i Lalić Hegediš stoji SNS

Beta 22.03.2024

Pokret slobodnih građana (PSG) optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da "stoji" iza hajke na novinare Dinka Gruhonjića i Anu Lalić Hegediš kojima su prethodnih dana upućene brojne pretnje smrću.

Predsednik Pokrajinskog odbora PSG Miroslav Ilić ocenio je da SNS tim napadima "želi da produbi jaz između nacionalista i građanski opredeljenog društva, sve sa nadom da će u tim podelama ona opstati na vlasti, predstavljajući se kao jedina patriotska snaga".

"Pokret slobodnih građana najoštrije osuđuje hajku i pretnje smrću upućene Dinku Gruhonjiću i Ani Lalić Hegediš i smatra da iza njih stoji vladajuća SNS, oličena u poslaniku Milenku Jovanovu, koji je u prethodna tri dana raspirivao mržnju prema svima koji se ne slažu sa njihovom politikom, pa i prema ovo dvoje novinara", rekao je Ilić.

Pozvao je nadležne da što pre procesuiraju sve koji su pretili smrću Gruhonjiću i Lalić Hegediš, navodeći da je to "jedini način da se hajka makar primiri".

"Pozivamo i Srpsku naprednu stranku da prestane sa targetiranjem građana, novinara i političara, jer im ništa neće vredeti vlast u razorenom društvu u kom ljudi pucaju jedni na druge", dodao je predsednik Pokrajinskog odbora PSG.

(Beta, 03.22.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »