SSP: Stanje u BG vozu nikad lošije, ne gore više samo autobusi i tramvaji

Beta 25.03.2024

 Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da od uspostavljanja BG voza, stanje u tom sistemu gradske železnice "nije bilo lošije, sa tendencijom daljeg propadanja", nakon požara u vozu koji je u nedelju saobraćao na liniji Ovča-Resnik.
"U gradskom prevozu ne gore samo autobusi i tramvaji. Počeli su i vozovi. Prvi od njih BG voz, koja je saobraćao od Ovče do Resnika, u blizini stanice Kneževac", navodi se u saopštenju beogradskog odbora SSP.

Broj raspoloživih, odnosno ispravnih elektromotornih garnitura, prema navodima te stranke, nikad nije bio manji i daleko je ispod potreba odvijanja bezbednog i pouzdanog saobraćaja.

Dodali su da je uspostavljanjem BG voza 2010. godine taj vid šinskog saobraćaja bio najpouzdaniji i veoma dobro prihvaćen od strane Beograđana.

"Godišnje kašnjenje voza koji je išao na svakih 15 minuta je u proseku iznosilo samo 7 sekundi. Ali to je davna prošlost. Raspale kompozicije, otkazivanje polazaka, poluraspale stanice današnji je izgled BG voza", piše u saopštenju.

 

(Beta, 03.25.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »