Руски медији о нападачима: Насумично одабрани извођачи које су проповедници за неколико недеља претворили у терористе (ВИДЕО)

Инсајдер 25.03.2024
Руски медији о нападачима: Насумично одабрани извођачи које су проповедници за неколико недеља претворили у терористе…

Након терористичког напада који се десио у петак у Крокус сити холу у Подмосковљу Истражни комитет Русије саопштио је да је погинуло 137 људи, од чега троје деце, док је број рањених 285. Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је да је ухапшено 11 особа, а да су четворица од њих били директно умешани у напад. Нападачи су, како је речено, пореклом из Таџикисатана, а приликом намеравали су да након напада пређу границу ка Украјини.

Суд у Москви подигао је оптужницу за тероризам против четири осумњичена за напад на Крокус Сити Хол у Москви 22. марта, у којем је убијено најмање 137 људи, а повређено више од 180. Притвор до 22. маја је одређен Мухамедсобиру Фајзову, Далерџону Мирзојеву, Саидакрамију Рачабализодију и Шамсидину Фаридунију. Руски Истражни комитет затражио је хапшење још тројице оптужених у случају терористичког напада у центру Крокус у Москви. 'Примљена су још три досијеа:

Повезане вести »

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Свет, најновије вести »