Tepić: Građevinska inspektorka u Beogradu smenjena jer je zatvorila divlja gradilišta SNS 'neimara'

Beta 02.04.2024

  Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je večeras da je dosadašnja čelnica građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda, Nataša Jokanović Ivanović smenjena s te pozicije zato što je "radila po zakonu" i zatvorila brojna divlja gradilišta u glavnom gradu. 

Tepić je u pisanoj izjavi navela da je takvim postupcima Jokanović Ivanović "stala na žulj nelegalnim 'neimarima' iz Srpske napredne stranke", za koje kako je rekla, godinama postoje sumnje da kroz te objekte peru novac proistekao iz kriminala i krivičnih dela. 

"Nakon što je avgustu prošle godine zatvorila nelegalno gradilište bliskog saradnika Aleksandra Šapića, Mirjana Nešovića koje smo otkrili u Dobropoljskoj 11, saznajemo da je Jokanović Ivanović nedavno zatvorila i gradilište Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša, danas funkcionera SNS", navela je potpredsednica SSP a prenela ta stranka. 

Tepić je najavila da će u narednim danim obavestiti tužilaštvo o "nelegalnim građevinskim dozvolama" čije je poništenje tražila dosadašnja čelnica građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda. 

"Umesto da bude nagrađena zbog suzbijanja divlje, nelegalne gradnje u Beogradu, zbog koje naš glavni grad unakažen, korumpiran i plen za gangove vladajuće partije, inspektorka Nataša Jokanović Ivanović je kažnjena jer je radila po zakonu i ponižena jer je čuvala Beograd", ocenila je Tepić.

(Beta, 04.02.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »