Tepić: Nismo dobili poziv od Ane Brnabić za sastanak, ne odustajemo od preporuka ODIHR

Beta 08.04.2024

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je danas izjavila da joj nije jasno na koje razgovore predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ponovo poziva opoziciju i dodala da nisu dobili nikakav poziv, a i da ne odustaju od borbe da preporuke ODIHR budu primenjene.

Tepić je za Televiziju N1 kazala da razgovor s Brnabić "nije moguć" i da je Srpska napredna stranka (SNS) "skrajnula preporuke ODIHR" posle decembarskih izbora u Srbiji.

Rekla je i da očekuje od predsednice Skupštine da objavi imena onih koji su u subotu napali aktiviste SSP u Kaću, kod Novog Sada.

"Ja vidim da su oni pružili pesnicu i batinu i nogu s cokulom, čime obaraju žene na zemlju. Prvo nas kritikuju kako opozicija ne ide među narod - što inače redovno radi, a onda kad odete, evo šta se desi. Ja ne vidim kakav je tu razgovor moguć. Značilo bi mi ako bi predsednica Skupštine došla sa imenima ovih batinaša koji su prebili naše aktiviste", izjavila je Tepić.

Po njenim rečima, opozicija nije odustala od "leks specijalisa" po kojem bi svi lokalni izbori bili istog dana i rekla je da "već imamo pripremljen taj dokument, usaglašavamo ga".

Potpredsednica SSP je rekla da bi opozicija pobedila na izborima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu ako bi izborni uslovi bili fer.

(Beta, 04.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »