U Kruševcu položeni venci povodom 25. godišnjice Bitke na Košarama

Beta pre 21 dana

Državna delegacija obeležila je danas 25. godišnjicu Bitke na Košarama i položila venac na Spomenik poginulim pripadnicima 125. motorizovane brigade i svim poginulim na Kosovu i Metohiji, koji se nalazi kod Kruševca, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Resorni ministar Nikola Selaković rekao je tom prilikom da su borci 125. brigade, "koja je primila udar neprijatelja u rejonu Košara, brojno nadmoćnijeg, kako na kopnu, tako i u vazduhu, uspeli da izdrže ozbiljan udar", navodi se u saopštenju.

Bitka na Košarama bila je bitka između pripadnika Vojske Jugoslavije i pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), podržavane od strane regularne Vojske Albanije i NATO avijacije.

Bitka se vodila oko graničnog prelaza Rasa Košares na granici SR Jugoslavije i Albanije između 9. aprila i 10. juna 1999, tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

U dvomesečnim sukobima, prema različitim izvorima, poginulo je više stotina boraca sa obe strane, dok je oko 500 povređeno.

(Beta, 04.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »