ZLF: Zbog javašluka gradskih vlasti stalne havarije u gradskom saobraćaju Beograda

Beta pre 22 dana

Zeleno-levi front (ZLF) ocenio je danas da je još jedna havarija u gradskom prevozu (GSP) Beograda rezultat javašluka, nebrige i nedostatka kontrole privatnih prevoznika koje je angažovao grad, a za šta su direktno odgovorni Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

"Privatizacija linija GSP-a nije dobra ideja, jer ne postoji dovoljna kontrola kvaliteta usluge, ali ni kvaliteta vozila ovih prevoznika. Na sve ovo vlast ćuti, a dok autobusi gradskog prevoza gore - (predsednik privremenog organa Aleksandar) Šapić se češlja", naveo je u saopštenju koordinator ZLF za saobraćaj Zoran Bukvić.

Saopštenje je usledilo nakon toga što se u autobusu prevoznika Banbus pojavio dim na Slaviji, dok se autobus Lastre ka Stepojevcu zapalio. Prethodno je na autobusu na liniji 78 otpao točak dok su na liniji 511 česta samozapaljenja autobusa.

"Ovakvo stanje nije nešto što se statistički može podvesti pod neminovno, a Zeleno-levi front na situaciju sa gradskim prevozom upozorava već nekoliko meseci. S obzirom na to da su u pitanju uglavnom 'burazerski' dogovori vladajuće stranke, jasno je zašto nema ni kontrole, ni sankcija za ove prevoznike", dodaje se u saopštenju.

(Beta, 04.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »