Đorđević (ZLF): Jasno da beogradski izbori neće biti fer, slobodni ni pošteni

Beta pre 21 dana

Poslanica Zeleno - levog fronta (ZLF) Biljana Đorđević izjavila je danas da postoje različita razmišljanja u opozicionim strankama o tome da li treba bojkotovati lokalne izbore u Beogradu, zakazane za 2. jun, ali da je "poprilično jasno da beogradski izbori neće biti fer, neće biti slobodni i neće biti pošteni".

Đorđević je za televiziju N1 rekla da se za sada "ne ide u smeru" učešća na izborima, jer vlast odbija odgovornost za ono što nije uradila po pitanju biračkog spiska i funkcionerske kampanje.

"Neće se ispuniti preporuke ODIHR u bilo kom relevantnom smislu", kazala je Đorđević.

Istakla je da je napravljen pomak time što su danas na kolegijumu Narodne skupštine, na kome se razgovaralo ispunjavanju preporuka ODIHR za naredne izbore, učestvovale i nevladine organizacije Transparentnost Srbija i Crta, koje su time po prvi put zvanično mogle da kažu svoje preporuke za poboljšanje izbornih uslova.

"Što se tiče toga kako ćemo kao opozicija reagovati, do sutra u 12.00 imamo vremena da se konsultujemo. Najbolje je da to bude zajednički stav", rekla je Đorđević povodom poziva predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, da joj opozicija do petka u podne dostavi predloge za dalji razgovor o poboljšanju izbornih uslova.

Predstavnici opozicije iz koalicije "Srbija protiv nasilja" napustili su danas kolegijum u Narodnoj skupštini, na kome je trebalo da se razgovara o ispunjavanju preporuka ODIHR-a, uz obrazloženje da je vlast odbila da razgovara o bitnim temama.

(Beta, 04.11.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »