SSP: Vlada Srbije omogućila arapskom investitoru da zida na površini većoj od Opštine Vračar

Beta pre 13 dana

Potpredsednica Odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Vračar Ana Gođevac izjavila je danas da je poslednjom odlukom tehničke Vlade Srbije, Srpska napredna stranka (SNS), sa potpunim prihvatanjem gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, omogućila arpaskom investitoru da zida na površini od 327 hektara, što je prostor veći od površine koji obuhvata Opština Vračar, koja se prostire na 292 hektara.

"Deo te ogromne površine je privatan, a deo sa pravom korišćenja raznih državnih firmi među kojima je i 'Mostogradnja' u stečaju koja sarađuje sa omiljenim naprednjačkim partnerom 'Millenium timom'. Nameće se pitanje da li će država prvo otkupiti tu zemlju pa je pokloniti 'Beogradu na vodi'", navela je Gođevac, objavila je SSP.

Ona je istakla da "ono što niko ne bi uradio sa svojom imovinom, SNS radi sa našom".

"I dok se 'Beograd na vodi' širi, Beograđani se guše u nedostatku pristupačnog stanovanja, zelenih oaza i javnih sadržaja samo zato što ova vlast naš grad pretvara u raj za investitore, a ne sigurno i dobro mesto za život Beograđana", naglasila je Gođevac.

Ona je upozorila da će, ukoliko se ne zaustavi ova "rasprodaju Beograda", što je, kako je istakla, moguće uraditi samo na fer i poštenim izborima, koji će se organizovati u skladu sa preporukama ODIHR i zahtevima opozicije, "investitori imati svoje privatne opštine".

(Beta, 04.17.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »