Otac Uroš Blažića se sramno branio u tužilaštvu: Tvrdio da ne zna odakle mu arsenal oružja: "Mislio sam da se vazdušna puška ne prijavljuje?!"

Blic pre 13 dana
Otac Uroš Blažića se sramno branio u tužilaštvu: Tvrdio da ne zna odakle mu arsenal oružja: "Mislio sam da se vazdušna…

Suđenje Urošu Blažiću, koji je 4. maja izvršio tragičan zločin u selima Dubona i Malo Orašje, gde je ubio devetoro ljudi, ranio 12, dok je pokušao da ubije još 20 osoba, zakazano je za 23. maj. To će biti početno ročište, a proces će se odvijati u Višem sudu u Smederevu. Suđenje će obuhvatiti i Uroševog oca, Radišu Blažića. Ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića, suđenje će biti održano u Kragujevcu.

Radišu Blažića tužilaštvo optužuje za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja ili eksplozivnih materijala, u kombinaciji sa krivičnim delom teškog dela protiv opšte sigurnosti. Radiša Blažić je, kao i njegov sin, izneo svoju odbranu pred Višim javnim tužilaštvom. Dok je Uroš priznao da je izvršio delo za koje se tereti, njegov otac sve negira i tvrdi da ne zna odakle arsenal oružja u kućama koje su u njegovom

Povezane vesti »

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »