Nije kane korso, kastriran je, ali nema čip: Uhvaćen pas koji je izujedao učenike kod Niša: Utvrđeno da ima vlasnika (foto)

Blic pre 13 dana
Nije kane korso, kastriran je, ali nema čip: Uhvaćen pas koji je izujedao učenike kod Niša: Utvrđeno da ima vlasnika…

Pas koji je juče ujeo desetogodišnju učenicu i dvanaestogodišnjeg učenika Osnovne škole "Branko Radičević" u Gabrovcu nije rase kane korso kako se isprva sumnjalo, niti je čipovan, ali očigledno ima vlasnika. Ovo je "Blicu" potvrdio Ivan Mihajlović direktor JKP Medijana iz Niša čijia je služba “Zoohigijena” nakon prijave incidenta izašla na lice mesta I uhvatila psa. Pas je odveden u prihvatilište ove službe gde je u toku prijem.

- Pas je uhvaćen u selu Gabrovac, na javnoj površini, Pas je uhvaćen mrežom za hvatanje pasa u skladu sa Pravilnikom i prilikom hvatanja nije pokazivao bihejviorističke smetnje. Nakon hvatanja je vršeno očitavanje evidencionog mikročipa, pas ne poseduje mikročp a radi se o kastriranom mužijaku psa rase mešanac u tipu rase labrador, sa ogrlicom za pse što sve ukazuje da pas ima držaoca. Nema nikakve sličnosti sa rasom kane korso (Cane Corso) kako se to u medijima

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »