Tri ključna datuma za Srbiju: Pred našom zemljom je niz izazova u maju: Mogu li ovi događaji predstavljati promenu unutrašnje i spoljašnje politike?

Blic pre 12 dana
Tri ključna datuma za Srbiju: Pred našom zemljom je niz izazova u maju: Mogu li ovi događaji predstavljati promenu…

Pred Srbijom su tri ključna datuma i to sva tri u maju. Prvo, 2. maja će Generalna skupština UN glasati o Rezoluciji o Srebrenici, zatim je 6. maja poslednji zakonski rok za formiranje nove vlade Srbije, a 16. maja Komitet ministara donosi konačnu odluku o prijemu Kosova u Savet Evrope. Analitičari ocenjuju da se Srbija nalazi u teškoj spoljnopolitičkoj situaciji zbog odnosa prema Kosovu i Rusiji i da će, nažalost, morati da se suoči sa nepravdama u narednim godinama.

Maj bi zbog ta tri ključna datuma mogao da predstavlja prekretnicu i u spoljnoj i unutrašnjoj politici Srbije. Miloš Vučević, budući premijer, najavio je da će nova vlada biti formirana u naredne dve nedelje i da će "skok u budućnost" i vizija razvoja Srbije do 2027. godine biti okosnica njegovog ekspozea. Kako su za ekonomski razvoj zemlje neophodni mir i stabilnost u regionu, biće pravi izazov za našu zemlju da odbrani nacionalne interese u narednom periodu i

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »