Zajedno: Miketić isključen iz stranke nakon izjave da će njen beogradski odbor izaći na izbore

Beta pre 13 dana

Stranka Zajedno kasno sinoć na stranačkim organima donela je odluku da isključi iz stranke Đorđa Miketića nakon njegove objave da će gradski odbor te stranke izaći na beogradske izbore, saznaje Danas.

"Izjava Đorđa Miketića da inicijativni gradski odbor Zajedno izađe na beogradske izbore nije u skladu sa odlukom stranke. Na širem sastanku rukovodstva stranke doneta je odluka o bojkotu, koja je i izneta u javnost", rekla je za Danas Biljana Stojković, kopredsednica stranke Zajedno.

Dodala je da će Zajedno poželeti gospodinu Miketiću svu sreću na izborima.

"Ali ta aktivnost neće biti ispred naše stranke, budući da smo kasno sinoć izglasali da ga isključujemo iz našeg članstva", navela je Stojković.

List navodi da Miketić nije odgovarao na njihove pozive i poruke.

Sinoć je iz gradskog odbora Zajedno saopšteno da je taj odbor doneo odluku da će, ukoliko ne bude jedinstvenog stava unutar opozicije, izaći na gradske i opštinske izbore u Beogradu, jer ne želi da odustane ni od jedne borbe, niti na terenu, niti u institucijama.

Gradski odbor stranke Zajedno 13. aprila doneo je odluku da će "insistirati na jedinstvenom stavu opozicije, ali da će, ako tog stava nema, izaći na izbore.

(Beta, 04.20.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »