Ukrajina priznala: Situacija je teška! Rusi osvojili ključnu teritoriju i razvili svoju zastavu iznad razorenog sela: Američka pomoć stiže prekasno?!

Blic pre 10 dana
Ukrajina priznala: Situacija je teška! Rusi osvojili ključnu teritoriju i razvili svoju zastavu iznad razorenog sela…

Ruske snage su značajno napredovale u uskom koridoru u istočnoj Ukrajini, jer se čini da se jača ofanziva Moskve da zauzme teritoriju pre nego što stigne zapadna vojna pomoć. Na snimcima koje su objavili vojni blogeri Kremlja vidi se ruska trobojnica koja se vijori iznad razorenog sela Očeterino. Ruske trupe su navodno ušle na teritoriju u nedelju, severozapadno od grada Avdijevka, nakon što su napredovale oko 5 kilometara za 10 dana.

To dolazi nakon što je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da obustavlja konzularne usluge vojno sposobnim muškarcima koji žive u inostranstvu, osim za one koji se vraćaju u Ukrajinu, sa ciljem regrutacije. Ukrajinska vojska se povukla iz Avdijevke u februaru i pokušavala je da uspostavi novu odbrambenu liniju u naseljima duž reke Durne, ali poslednjih nedelja pojačane ruske jedinice su išle ka proboju linije fronta, koristeći vazdušne bombe za

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »