Sloveniji drugi mandat, i Albanija imala mesto: Vučić otkrio šta bi Srbija mogla da uradi u Savetu bezbednosti UN ako Rezolucija o Srebrenici bude usvojena (video)

Blic pre 9 dana
Sloveniji drugi mandat, i Albanija imala mesto: Vučić otkrio šta bi Srbija mogla da uradi u Savetu bezbednosti UN ako…

"Ako izglasaju onda ćemo istog dana, pošto su se dve zemlje kandidovale za nestalnu članicu Saveta bezbednosti UN, istog sekunda ćemo se kandidovati i ubedljivo ćemo pobediti obe NATO zemlje koje su se kandidovale". Ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio prvi korak u borbi za interese Srbije ako pred generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija 2. maja bude usvojena Rezolucija o Srebrenici. Takva najava stiže prvi put i bila bi to prva kandidatura Srbije za članstvo u tom telu.

- Glavni benefit je to da smo tu, da možemo da pokrenemo kad god smatramo sednicu Saveta bezbednosti UN, jer kada članica SB traži da je sazove, onda ona mora da se sazove - kaže Branko Branović, bivši ambasador pri Ujedinjenim nacijama (UN). Tako bi Srbija mogla da predupredi odlaganje sednica poput one o NATO bombardovanju. Plan za položaj nestalne članice bi doneo i bi značajniji položaj Srbije u UN, ali je on, ocenjuju bivši ambasadori, poprilično ambiciozan. -

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »