Lazović (ZLF): Pitanje je da li ima političke volje da se reši problem RTS-a

Beta pre 10 dana

Narodni poslanik zeleno levog fronta Radomir Lazović izjavio je da nije problem da se sastanak sa RTS-om i RTV-om odloži za sledeću nedelju, ali je pitanje da li će biti ikakvih rezultata, jer smatra da za to nema političke volja.

"Ja sam siguran da predstavnici RTS-a i RTV-a ne vide da postoji problem, jer oni da ga vide, oni bi ga rešili. Pitanje je da li postoji politička volja da se u ovom trenutku taj problem reši. Niti se oni pitaju. Glavni uticaj na njihovu uređivačku politiku ima Srpska napredna stranka i, da se ne pravimo naivni, možda oni nisu spremni za razgovor, ali celo naše društvo misli da oni rade loše", rekao je Lazović novinarima u Skupštini.

Govoreći o uslovima za izbore, on je rekao da oni nisu dobri i da opozicija uvek očekuje od vlasti da će vršiti izborne manipulacija.

"Mi zahtevamo minimalne stvari ali nemamo iluziju da će sve biti u redu. Mi smo rešili da se borimo i u neravanopravnim uslovima i ja mislim da bojkot nije rešenje", rekao je Lazović pre početka sastanka narodnih poslanika sa predsednicom Skupštine Anom Brnabić.

Kako je nezvanično rečeno, na sastanku će biti reči o biračkom spisku, ali i o Zakonu o prebivalištu, kako se građanima koji su menjali prebivalište u poslednjih godinu dana ne bi dozvolilo da glasa na novoj, već na staroj adresi.

(Beta, 04.26.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »