Koalicija JS-SPS odbacila navode da je bilo neregularnosti u izbornom procesu u Jagodini

Beta pre 11 dana

Koalicija Jedinstvene Srbije (JS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) odbacila je danas navode da je u izbornom procesu u Jagodini bilo neregularnosti i ocenila da se radi o "čistoj laži".

Ta koalicija navela je u saopštenju da je Gradska izborna komisija u Jagodini je na sednici koja je započela 26.04.2024. godine u 11.30 donela Odluku o obrascima za lokalne izbore raspisane za 02. jun 2024. i tu odluku objavila na sajtu Skupštine grada Jagodina u 12.10 istog dana.

"Na taj način obrasci potrebni za podnošenje izbornih listi postali su dostupni svima, i postupak je u potpunosti u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima. Naša koalicija Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije sakupila je oko 800 potpisa za manje od dva sata i predala listu oko 16 časova", stoji u saopštenju.

Kampanja za fer izbore (FERKA) zatražila je prethodno od Tužilaštva i nadležnih organa da reaguju zbog "neregularnosti u izbornom procesu" u Jagodini, uz navode da je Gradska izborna komisija objavila odluku o obrascima za predaju izbornih listi 26. aprila u 21:51:59 na sajtu Republičke izborne komisije, a u toj odluci navedeno je da stupa na snagu objavljivanjem na sajtu RIK-a.

Koalicija JS-SPS je, kako je navela FERKA, pet sati pre objavljivanja tih obrazaca predala svoju izbornu listu.

(Beta, 04.27.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »