Jovanov (SNS): Ćuta zapenio pa skakao po skupštinskoj sali

Beta pre 14 dana

Predstavnici vladajućih partija reagovali su na nastup poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića - Ćute, tvrdnjom da je tim mandatara Miloša Vučevića - najbolji u Srbiji.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov je rekao da je Jovanović "zapenio pa skakao", dok je šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović rekla da je "šokirana".

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Stefan Krkobavić je naveo da je Jovanović "rafalno" napao ljude koji još nisu izabrani i da će biti vremana da se o svemu razgovara.

Javio se i Vučević navodeći da je video "teatralan nastup" i da opozicija ne želi da razgovara o ekspozeu zato što "nisu ga ni slušali, jer su sve vreme ulazili i izlazili iz sale".

"Ponosan sam na sve ljude koje sam predložio, voleo bih da je nešto konkretno rečeno o planu Vlade za naredne četiri godine", odgovorio je Vučević opoziciji.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković udaljen je danas sa skupštinskog zasedanja jer se primakao govornici i protestvovao dok je mandatar Miloš Vučević govorio o borbi protiv kriminala.

Novaković je izašao ispred Vučevića pri kraju trosatnog čitanja ekpozea, i najverovatnije protestovao zbog najave "nastavka borbe protiv korupcije i kriminala", smatrajući da je srpska vlast kriminalizovana.

Novakoviću je prišao poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Radoslav Milojičić Kena, doskorašnji član opozicione Demokratske stranke (DS), i pocepao mu plakat na kojem pisalo "Snajper". To je inače nadimak kontroverzne osobe koju mediji povezuju za kriminalom u Novom Sadu, odakle je i budući premijer. Opozicija optužuje Vučevića da je veoma blizak sa "Snajperom".

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je rekla Novakoviću da mora odmah da izađe iz sale i da treba da ga bude "sramota jer je mogao da se javi za reč, a ne da prilazi govornici što neće nikom biti dozvoljeno"

Opomenu je izrekla i Milojičiću jer je i on prišao govornici kada je cepao plakat Novakoviću, kao i poslaniku Srđanu Milivojeviću zato što se u jednom trenutku takođe približio govornici u pokušaju da se pridruži Novakoviću u protestu.

(Beta, 05.01.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »