BLISKOISTOČNI SUKOB: Huti prete da će proširiti napade na Sredozemno more; UN: Operacija u Rafi mogla bi da preraste u pokolj

RTV pre 13 dana  |  RTS, Tanjug
BLISKOISTOČNI SUKOB: Huti prete da će proširiti napade na Sredozemno more; UN: Operacija u Rafi mogla bi da preraste u…

TEL AVIV - Sukob Izraela i Hamasa – 211. dan. Direktor CIA stigao je u Kairo na razgovore o primirju između Izraela i Hamasa. Vođa Hamasa Ismail Hanije potvrdio je pozitivan duh grupe u proučavanju predloga o prekidu vatre. Izrael je dao Hamasu rok od sedam dana da pristane na primirje, preteći da će u suprotnom započeti kopnenu ofanzivu na Rafu, gde se nalazi oko milion i po Palestinaca. UN upozorava da bi operacija u Rafi mogla da preraste u pokolj. Huti prete da će proširiti napade na Sredozemno more.

Dok se čeka ishod razgovora o najnovijem predlogu o prekidu vatre i taocima,Izrael nastavlja akcije širom Pojasa Gaze. Izrael je navodno dao Hamasu rok od sedam dana da pristane na primirje, preteći da će u suprotnom započeti kopnenu ofanzivu na Rafu, gde se nalazi oko milion i po Palestinaca. Reagovale su UN i upozorile da biizraelski upad u Rafu ugrozio živote stotina hiljada stanovnika Gazei da bi bio neverovatan udarac za humanitarne operacije u celoj enklavi.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »