ССП тврди: Запослени у београдским предузећима уместо на посао, сутра иду на дочек Си Ђинпинга

Бета пре 11 дана

Странка слободе и правде (ССП) навела је вечерас да запослени у "Градској чистоћи" и другим београдским јавним предузећима уместо да оду на посао, сутра у 8.30 треба да буду испред Палате Србија у Новом Београду ради дочека председника Кине Сија Ђинпинга.

"Напредњаци овако настављају да малтретирају запослене у јавним предузећима, користећи их као страначку војску која овај пут служи само да би Вучић госту показао да га људи у Београду подржавају" - пише у саопштењу потпредседнице београдског одбора ССП Ане Гођевац.

Она је оценила да директори јавних предузећа тиме показују шта спремају за 2. јун, када ће у Београду и широм Србије бити локални избори.

"Да би испунили шефов захтев страначки директори уцењују раднике и тако показују шта се спремају да ураде 2. јуна када су заказали нову изборну превару коју спроводе на исти начин као у децембру", написала је Гођевац.

Да није тако, како је оценила, власт би применила пету и шесту препоруку ОДИХР-а које захтевају спречавање злоупотребе државних ресурса за изборе и укидање притиска на запослене.

(Бета, 05.07.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Друштво, најновије вести »