Ђилас (ССП) у Параћину: Србија не наставља путем евроинтеграција

Бета пре 10 дана

Лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас је данас у Параћину негирао наводе председника републике Александра Вучића "да Србија наставља путем евроинтеграција".

Ђилас је казао да је Вучић, "дан пошто је саопштио да ће шест милиона Срба и 1,4 милијарде Кинеза правити заједницу", на, како је навео, " Дан Европе, без трунке срамоте слагао да Србија наставља путем евроинтеграција", пренела је ССП.

"Какав однос Вучић има према Кини, какав према ЕУ видљиво је не само из његових изјава већ и из чињенице да је током посете председника Кине био обучен и понашао се у складу са протоколом, а на пријем поводом Дана Европе је дошао...без кравате",додао је

Како је казао, "свако ко зна како Вучић размишља је схватио какву је поруку тиме послао", пише у саопштењу.

"То што је амбасадор ЕУ Емануеле Жофре причао о наставку пута Србије у Европу је тачно баш колико и изјава амбасадора САД да власт води Србију на запад", казао је он.

Навео је да је да је "Србија одустала од европског пута" и то је, како је указао, "јасно свима, само је представницима дела међународне заједнице профитабилније да то не признају".

"Исто се понашају и представници дела опозиције који објашњавају јавности да ће кроз забрану гласања онима који су пребивалиште добили претходних 11 месеци решити питање фантомских бирача у Београду", казао је он.

Како је навео, "то није тачно јер је Вучић много више људи пријавио у Београду за 5.5 година - од јануара 2018. до јула 2023, него за пет месеци прошле године, од јула до децембра".

"Овај закон који предлаже део опозције без СНС-а је изузетно опасан по демократију и будућност Србије", казао је

То је образложио ставом да ће "режим на челу са Вучићем јасно рећи да се избори спроводе по условима које је предложила опозиција".

"Када под тим условима СНС победи, а победиће лагано, то ће им послужити као доказ да није било крађе ни 17. децембра", казао је лидер ССП.

Зато је, како сматра, "доношење било каквих парцијалних решења погрешно", додала је ССП.

"Једино решење је синхронизивана примена свих препорука ОДИХР-а кроз комисију чија се извршна овлашћења прецизирају законом", рекао је Ђилас чија ССП не излази на 2.јуна на београдске изборе.

(Бета, 05.10.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Друштво, најновије вести »